Cloud Service

office 365 logoAls Microsoft Partner biedt ICTinus een cloudoplossing voor middelgrote en grote ondernemingen.

Door het gebruik van Office365 kunnen Office, Exchange, Sharepoint & Lync opgenomen worden in de cloud. Zo moet de IT-afdeling minder tijd besteden aan de infrastructuur en krijgt ze meer tijd voor haar kerntaak: het verder helpen van gebruikers.

Met Cloud Service heeft iedere gebruiker ook altijd toegang tot zijn bestanden en e-mails, ongeacht zijn locatie, en vanaf ieder toestel.

Core Infrastructure Optimization

Met CIO helpen we organisaties zich te verplaatsen naar een veiligere, goed beheerde en dynamische IT-infrastructuur die bijdraagt tot het verminderen van de totale IT-kosten en een beter gebruik van de IT-middelen.

Core Infrastructure Optimization is een strategische troef voor je bedrijf.
Dit model ondersteunt IT-professionals in het beheer van servers, desktops, mobiele apparaten en applicaties. Dankzij CIO kan je:

 • efficiënter gebruik maken van bronnen en onnodige kosten vermijden.
 • ervoor zorgen dat je bedrijf altijd up-and- running is.
 • je organisatie van een dure en inefficiënte IT-omgeving omvormen naar een optimale IT-infrastructuur.

Elk optimalisatiemodel omvat specifieke technische mogelijkheden die een uitgebreide reeks van oplossingen bieden om uw Infrastructure Optimization op een bepaald niveau te krijgen. Het Core Infrastructure Optimization-model definieert vier mogelijkheden die nodig zijn om een meer flexibele IT-infrastructuur op te bouwen:

 • Data Center Services
 • Client Services
 • Identity and Security Services
 • IT Process and Compliance

Hyper-V Virtualization

MicrosoftHyper-V-LogoHyper-V is een integraal onderdeel van Windows Server en biedt een virtualisatieplatform waarmee je eenvoudig naar de cloud kan overstappen.

Met Windows Server 2012 R2 krijgt u een overtuigende oplossing voor virtualisatie-scenario’s –consolidatie van de productieserver, een dynamisch datacenter, zakelijke continuïteit, VDI en test & development.

Hyper-V geeft je:

 • meer flexibiliteit met mogelijkheden zoals live-migratie en gedeelde cluster-volumes voor storage-flexibiliteit.
 • grotere schaalbaarheid met support tot 64 logische processoren
 • verbeterde performance met support voor dynamic memory en uitgebreide netwerk-support.

Unified Communication

logo-Exchange-Color Exchange Server

Exchange Server biedt je:

 • flexibiliteit: je kan je implementatie aanpassen aan je unieke behoeften en veranderen de bedrijfsomstandigheden.
 • een eenvoudige manier om e-mail altijd beschikbaar te hebben voor je gebruikers.

Je kan kiezen uit implementatie in je eigen infrastructuur met Exchange Server, een door Microsoft gehoste service met Exchange Online, of een combinatie van beide. De activiteiten van Microsoft op het gebied van ‘Software plus Services’ bieden je de keuze tussen deze mogelijkheden zonder dat je gebruikers hier iets van merken.

Skype for Business ServerSkype_for_Business_small

Microsoft Skype for Business (SfB) is een essentieel onderdeel van Unified Communications. Het stroomlijnt de communicatie tussen mensen en organisaties. Bovendien beschikt u met SfB over door software aangestuurde telefonie, chatfuncties en unified conferencing (audio, video, internet).

Skype for Business is gebaseerd op Active Directory, Exchange Server en Microsoft Office-toepassingen. Met behulp van SfB en uw bestaande telefoniesystemen kan je een geïntegreerd communicatieplatform op poten zetten. Daarmee verlaag je infrastructurele en operationele kosten, terwijl productiviteit, samenwerking en bedrijfsresultaten toenemen.

Desktop Deployment

De “Microsoft’s package-based imaging tools” besparen je zowel tijd als geld.

De verschillende oplossingen zijn:

 • Microsoft Assessment and Planning (MAP) Toolkit
 • Application Compatibility Toolkit (ACT)
 • Microsoft Deployment Toolkit (MDT)
 • Windows Deployment Services (WDS)
 • User State Migration Tool (USMT)
 • System Center Configuration Manager (SCCM)

Al deze tools helpen je een beslissing te nemen bij de uitbouw of migratie van een desktopomgeving.
Deze oplossingen zullen info vergaren zoals de ondersteuning van het OS, het evalueren van de compatibiliteit van toepassingen en zullen je helpen gebruikers te migreren van het ene systeem naar het andere. En dat zonder veel problemen, en binnen een zeer korte tijd.

System Center


system centerSystem Center
helpt je met het beheren van fysieke en virtuele omgevingen, over datacenters, client-computers en devices heen.

Het gebruik van deze geïntegreerde en geautomatiseerde beheeroplossingen geeft u de mogelijkheid een productievere dienstverlener te zijn voor uw onderneming.

System Center omvat kennis over systemen, richtlijnen, processen en best practices, zodat u uw infrastructuur kunt optimaliseren om kosten te besparen, de beschikbaarheid van applicaties en diensten te verbeteren, en het dienstenaanbod in je organisatie uit te breiden.

System Center Configuration Manager

system center configuration managerIT-organisaties staan voor een steeds groter wordende uitdaging. De grenzen tussen werk en privé vervagen en mensen verwachten een continue toegang tot bedrijfsservices, van waar dan ook, en met elk toestel (desktops, laptops, smartphones en tablets).

Met SCCM 2012 kan je mensen de mogelijkheid geven al de devices en applicaties te gebruiken die ze nodig hebben om productief te zijn, zonder compliance en controle te verliezen.

De grote uitdaging ligt erin gebruikers een rijke ervaring te geven over verschillende devices heen, maar zonder de controle op te geven die noodzakelijk is om bedrijfsbezittingen te beschermen.

Configuration Manager biedt een geïntegreerde infrastructuur voor mobiele, fysieke en virtuele omgevingen waarmee je gebuikerservaringen kan leveren en beheren op basis van identiteit, connectiviteit en toestel.

System Center Operation Manager

system center operations managerZoals de meeste bedrijven vertrouw je op je IT-infrastructuur om je bedrijf draaiende te houden.

Je moet IT-problemen ontdekken en repareren voordat ze resulteren in downtime of productiviteitsverlies. Preventief werken is dus de boodschap.

Zo’n service leveren kan als complex ervaren worden. Zeker als je voor de IT-dienstverlening afhankelijk bent van zowel fysieke, virtuele als cloud-resources, en dat om een diverse mix van besturingssystemen (Windows, Linux, en Unix) te draaien die een willekeurig aantal essentiële businessapplicaties ondersteunen.

Deze complexiteit kan het lastig maken om een geïntegreerd, consistent en betrouwbaar beeld te krijgen van wat er aan de hand is. Om die problemen in uw infrastructuur aan te pakken biedt Operations Manager 2012 infrastructuur monitoring die flexibel en kosteneffectief is. Bovendien helpt Operations Manager 2012 de voorspelbare performance en beschikbaarheid van kritische applicaties te waarborgen. Het biedt uitgebreide monitoring van uw datacenter en cloud, zowel private als public.

System Center Service Manager

system center service manager
System Center Service Manager 2012
helpt je IT-diensten in uw organisatie te standaardiseren door:

 • Het IT mogelijk te maken flexibele selfservice oplossingen te leveren zodat applicatie-eigenaren cloudcapaciteit kunnen aanvragen om zelf hun eigen diensten te implementeren.
 • Mensen, processen en informatie te integreren in de bedrijfsinfrastructuur en applicaties.
 • Datacenter-processen te standaardiseren met standaard workflows die zijn ontworpen op basis van best-practices.